Sałatka z młodym szpinakiem, gruszką, niebieskim serem i orzechami włoskimi
Świetna przekąska na wiosnę. Pełna smaków, które idealnie się przenikają. Zdecydowanie jedna z moich ulubionych sałatek.
Składniki:
dwie garście liści szpinaku
garść rukoli
garść dowolnej mieszanki sałat
gruszka
ser z niebieską pleśnią
orzechy włoskie (http://zielonaesencja.pl/product-pol-410-Orzechy-wloskie-luskane-500-g-GREEN-ESSENCE.html)
Sos:
pół łyżeczki miodu
łyżeczka octu winnego
łyżeczka musztardy
3 łyżki oliwy lub oleju
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Na talerzu rozkładamy szpinak i sałaty. Na nich układamy cienkie plasterki gruszki. Całość posypujemy serem pleśniowym pokrojonym w kostkę i uprażonymi orzechami.
Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Składniki:
dwie garście liści szpinaku
garść rukoli
garść dowolnej mieszanki sałat
gruszka
ser z niebieską pleśnią
orzechy włoskie (http://zielonaesencja.pl/product-pol-410-Orzechy-wloskie-luskane-500-g-GREEN-ESSENCE.html)
Sos:
pół łyżeczki miodu
łyżeczka octu winnego
łyżeczka musztardy
3 łyżki oliwy lub oleju
sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Na talerzu rozkładamy szpinak i sałaty. Na nich układamy cienkie plasterki gruszki. Całość posypujemy serem pleśniowym pokrojonym w kostkę i uprażonymi orzechami.
Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz