Tosty ze szparagami
Kolejny prosty sposób na podanie szparagów. Na surowo też są pyszne! Tosty są świetne na drugie śniadanie lub lekką, letnią kolację.
Składniki:
kilka kromek chleba - u mnie żytni
kilka zielonych szparagów
serek śmietankowy lub camembert lub masło
sól morska, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Chleb tostujemy. Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Za pomocą obieraczki do warzyw kroimy szparagi na cieniutkie plastry. Grzanki smarujemy serkiem lub masłem, można ułożyć też na nich plasterki camemberta. Na wierzchu układamy paseczki szparagów. Całość posypujemy delikatnie solą i pieprzem.
Składniki:
kilka kromek chleba - u mnie żytni
kilka zielonych szparagów
serek śmietankowy lub camembert lub masło
sól morska, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Chleb tostujemy. Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Za pomocą obieraczki do warzyw kroimy szparagi na cieniutkie plastry. Grzanki smarujemy serkiem lub masłem, można ułożyć też na nich plasterki camemberta. Na wierzchu układamy paseczki szparagów. Całość posypujemy delikatnie solą i pieprzem.
Świetna propozycja, idealny pomysł na szparagi :)
OdpowiedzUsuńNa surowo też są pyszne, naprawdę :)
OdpowiedzUsuń