Pasta kanapkowa ze szprotek w pomidorach

Świetny sposób na zużycie otwartej puszki szprotek, która zalega nam w lodówce. I przy okazji bardzo smaczny :) Uwielbiam pasty kanapkowe, a ta jest naprawdę dobra.

Składniki:
pół puszki szprotek w pomidorach
2 jajka
pół cebuli
1 ogórek kiszony
szczypiorek
2 łyżki majonezu
sól i pieprz

Przygotowanie:
Do miski wrzucamy szprotki razem z zalewą. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Dodajemy jajka do szprotek razem z cebulą i ogórkiem pokrojonymi w drobną kostkę. Do pasty dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, majonez i przyprawiamy ją do smaku solą i pieprzem.
Świetnie smakuje ze świeżym chlebem albo z waflem ryżowym.

Komentarze

Popularne posty