Makaron ze szpinakiem i jarmużem

Bardzo fajne, szybkie w przygotowaniu danie. Sprawdza się i jako obiad w domu i jako lunch na wynos do pracy - wystarczy, że mamy do dyspozycji mikrofalę, żeby go podgrzać.

Składniki:
makaron penne
szpinak
jarmuż
cebula
czosnek
jogurt grecki
camembert
gałka muszkatałowa
sól
pieprz

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W czasie kiedy się gotuje, przygotowujemy sos.
Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i jeszcze chwilę smażymy. Na patelnię wrzucamy szpinak i jarmuż pozbawiony grubych łodyg. Kiedy liście są skurczą, dodajemy jogurt i przyprawy. Na koniec dodajemy pół krążka sera pokrojonego w kawałki i smażymy aż się rozpuści i połączy z sosem.
Na talerz lub do lunchboxa wykładamy porcję makaronu i część sosu. Na wierzch wrzucamy jeszcze kilka plasterków camemberta.


http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaronowy-lunchbox-do-pracy#fndtn-panel-aktualne


Komentarze

  1. Bardzo fajna propozycja na pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna propozycja na pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie jarmużu z makaronem. Dziękuję za dołączenie do mojej akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cała przyjemność po mojej stronie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty