Smażony dorsz z masłem czosnkowym

Szybki i smaczny pomysł na rybę.

Składniki:
filet z dorsza ok. 300 g
masło 50 g
łyżka soku z cytryny
kilka plastrów cytryny
łyżka startego sera
świeża bazylia
czosnek
0,5 łyżeczki musztardy
0,5 łyżeczki mąki

Przygotowanie:
Dorsza myjemy. Oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy na niej dorsza.
W międzyczasie mieszamy masło z sokiem z cytryny, serem, musztardą, mąką, posiekaną bazylią i czosnkiem.
Dorsza obracamy na druga stronę. Na patelnię wrzucamy plastry cytryny. Na każdym kawałku dorsza kładziemy trochę masła z przyprawami.
Podajemy z frytkami i sałatką.

Źródło inspiracji:
http://kuchnialidla.pl/product/smazony-dorsz-z-czosnkowo-cytrynowym-maslem

Komentarze

Popularne posty