Grzanki z gruszką i serem pleśniowym
Świetna przekąska na każdą imprezę, dobry dodatek do wina. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
bagietka
masło
ser z niebieską pleśnią
rukola
gruszka
orzechy włoskie
ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy z jednej strony masłem i zapiekamy w piekarniku do zarumienienia. Na gotowe grzanki nakładamy listek rukoli, plaster sera pleśniowego, cienki plasterek gruszki i połówkę orzecha włoskiego. Całość skrapiamy octem balsamicznym.
Składniki:
bagietka
masło
ser z niebieską pleśnią
rukola
gruszka
orzechy włoskie
ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy z jednej strony masłem i zapiekamy w piekarniku do zarumienienia. Na gotowe grzanki nakładamy listek rukoli, plaster sera pleśniowego, cienki plasterek gruszki i połówkę orzecha włoskiego. Całość skrapiamy octem balsamicznym.
Komentarze
Prześlij komentarz