Jajka zapiekane w bułce

Jajka to jeden z moich ulubionych śniadaniowych produktów. Lubię gotowane na miękko i na twardo, klasyczną jajecznicę, omlety i nieco bardziej fantastyczne dania z ich wykorzystaniem, np. jajka zapiekane w bułce. Ich przygotowanie nie trwa dłużej niż smażenie jajecznicy, a smakują naprawdę pysznie. Ładnie się też prezentują i robią wrażenie na gościach - przetestowane w praktyce :)

Składniki (4 porcje):
4 jajka
4 bułki
sczypiorek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Z bułek wydłubujemy miąższ, tak żeby powstały miseczki. Do każdej wbijamy po jajku. Posypujemy szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut. Białko powinno być ścięte, żółtko lekko płynne.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty